Fornyet debat om spekulationsbyggeri i villaområderne!

På mødet i Teknik og miljøudvalget d 9. oktober skulle udvalget endnu engang tage stilling til spørgsmålet om dispensationer til dobbelthuse i København.

Dobbelthuse har tidligere været et massivt problem i mange villaområder der var præget af spekulationsbyggeri hvor gamle huse blev opkøbt og udstykket til dobbelthuse som blev opført af spekulanter som dermed fratog unge familier muligheden for at købe et ældre hus og sætte det i stand.

Det Radikale Venstre mente at man igen skulle tillade den form for spekulationsbyggeri med et argument om at der så ville være flere til at betale for fremtidens metrobyggeri...

Grundejeren-dk mener at villaområderne skal udvikles, men ikke afvikles og vi ser områderne som et aktiv for en by med ambitioner om biodiversitet og grøn omstilling.

Heldigvis var der ikke opbakning til forslaget som faldt, men det rejser et vigtigt spørgsmål omkring villaområdernes fremtid i København, en dialog vi i grundejeren er klar til at tage med alle interessenter i forbindelse med den kommende kommune plan.

Herunder kan du læse referatet fra udvalgets møde:


https://www.kk.dk/dagsordener-og-referater/Teknik-%20og%20Milj%C3%B8udvalget/m%C3%B8de-09102023/referat/punkt-7